keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Tästä se lähtee!

Olemme etsineet meille sopivaa tonttia kauan, mielestäni ikuisuuden. No ainakin niin pitkään että olimme jo käytännössä luopuneet ajatuksesta, että meistä ikinä rakentajia tulisikaan. Vanha totuus taitaa kuitenkin pitää paikkansa -vastoinkäymisten kohdatessa täytyy vain uskoa, että jotain parempaa on odottamassa.

Emme halunneet rakentaa kaava-alueelle, vaan lähelle palveluita, mutta silti omaan rauhaan. Normaalin perheen normaalin talon, ilman tiukkoja rakennusmääräyksiä ja saneluita talon ulkonäöstä tai sen sijoittelusta. Väljää tilaa olla ja hengittää, metsän ja luonnon ytimeen. Oma ranta olisi tietenkin ollut vielä parempi, mutta asuinseudullamme se alkaa olla jo melko mahdoton ajatus, koska lupia ei enää juuri heru. Ja koska muutoin olemme paikkakunnalle kotiutuneet ja täällä on hyvä olla, tuntuu tontti edes LÄHELTÄ järveä riittävän hyvälle vaihtoehdolle.

Kuin ihmeen kaupalla avasin kerrankin suuni oikeaan aikaan ja oikeassa seurassa. Siitä viattomasta keskustelusta erään Neste Oil-rallin EK:n varrella käynnistyi domino-efekti, joka johti siihen, että varausmaksu tontista lähtee huomenna tililtä ja asiat alkavat konkreettisesti liikkua eteenpäin.

Tonttimme sijaitsee mäntyvoittoisessa sekametsässä. Maaperä on hiekkamaata, joka helpottaa kovasti maatöitä. Tilaa tontilla on 5100m2, eli nyt on minullakin tilaa kaivaa (=kaivattaa miehellä) kukkapenkkejä pihaan. Tontille nousee hirsitalo, se on ollut molempien haave alusta saakka. Ei mikään linna, vaan normaali koti, joka toivottavasti jää kodiksemme vielä senkin jälkeen kun lapsi (tai tulevaisuudessa lapset) muuttavat kotoa pois. Siksi jo suunnitteluvaiheessa halusimme lähteä siitä, että talo on muunneltavissa vielä kahdenkymmenen vuoden päästäkin meille ikääntyville ikinuorille.

Alku tuntuu hirveälle sekamelskalle näin ensimmäistä kertaa rakentavan silmin. On lupalappua, karttaa, suunnittelijaa, mestaria ja liittymää. On aikataulua, kilpailuttamista, kiireisiä muurareita, putkia ja valaistusta. Mitä huomioida jo nyt ja mitä myöhemmin. Vaikka jotain tarvitaan vasta talvella, on ammattimiehiä osattava tilata ajoissa. Osataanko me, jaksammeko me ja riittääkö meillä kärsivällisyys? Kaikista positiivisin asia on kuitenkin se, että me molemmat olemme (ainakin vielä) olleet suunnitteluvaiheessa liikuttavan yksimielisiä talon ulkonäön, huoneratkaisujen ja jopa värin puolesta.

Ja niin, ensimmäinen kehikkotarjous on jo saatu, nyt vaan kilpailuttamaan seuraavaa!

3 kommenttia:

 1. Ihanaa päästä seuraamaan teidän rakennusprojektia :) Meillä on myös tontti ollut kiikarissa jo hyvän aikaa ja talouspuoli mietittynä... enää tarvitsisi vain rohkeutta laittaa nykyinen talo myyntiin ja rattaat sen mukaan pyörimään... Tsemppiä ja terkkuja :)
  <3: Heidi Kuusinen

  VastaaPoista
 2. Kiitos Heidi! Toivottavasti tekin pääsette pian toteuttamaan omaa unelmaanne! 😊

  VastaaPoista
 3. Hei! Löysin nyt blogiisi, kiva seurata teidän projektianne :)

  VastaaPoista