sunnuntai 16. elokuuta 2015

Nyt sitten vaan kehikkoa odottelemaan!

Nyt se sitten on ohi. Viimeinen vaihe ennen talopaketin saapumista. Voisi kai sanoa, että ensimmäinen kolmannes on selätetty, kun perustukset ovat valmiit.

Täyttötöiden jälkeen alkoi vesi- ja viemäriputkien asentaminen.Styroksia päälle.Raudoitusverkon asentamista. Samalla merkittiin väliseinien paikat lattialämmitystä varten.Lattialämmityskaapelit paikoillaan.Ja valu päälle. Halusimme tehdä valun jo tässä vaiheessa, jotta säästymme hirsien ylimääräiseltä suojaamiselta myöhemmin. Sen verran on sotkuista puuhaa. Valupäivänä sattui paras mahdollinen sää. Pilvistä, hieman tuulta, mutta ei sadetta. Ilta meni valua kastellessa. Tässä vaiheessa on hyvä tehdä pieni välitilinpäätös. Näin ensi kertaa rakentavina voimme olla erittäin tyytyväisiä budjetin toteutumiseen tässä vaiheessa. Ei ylityksiä arvioihin, vaikka perustustöissä yllättävät kustannuserät voivat olla hyvinkin todennäköisiä. Taas on hieman varmempaa, että saamme juuri sellaisen kodin kuin olemme suunnitelleetkin, pintoineen päivineen!

Tosiaan, kaksi viikkoa jouluun! Kädet syyhyää jo, siellä ne hirret taitaa olla jo tehtaalla pian linjalle menossa!

2 kommenttia:

  1. Kiva löytää uusi, kiinnostava hirsitaloblogisi. Mielenkiinnolla jään seuraamaan projektinne edistystä. Hirsitalo on tulossa meillekin, eri toimittajalta tosin ja vasta ensi vuoden puolella. :)

    VastaaPoista
  2. KIva blogi, millainen on ollut talonne pohjaratkaisu ja miltä näyttää sisältä valmiina?

    VastaaPoista