tiistai 3. maaliskuuta 2015

Aikatauluja ja tarjouspyyntöjä

Viimeiseen viikkoon on mahtunut vastaavan mestarin tapaamista ja pohjakuvan pyörittelyä. Talopaketistahan on nyt tosiaan tarjouspyynnöt lähetetty ja niitä on hiottu myyjien kanssa ihan kasvotustenkin, mutta täysin tyytyväisiä pohjaan emme ihan vielä ole. Nyt tosin puhutaan enää niin pienistä fiksailuista, ettei niillä hinnan kannalta ole juurikaan merkitystä, joten niitä sovitellaan tarkemmin sitten kun toimittaja on valittu. Ja hintahan ei tietenkään meille ole se ainoa peruste talopaketin valinnassa, mutta siitä sitten tulevaisuudessa tarkemmin. :) Tämän viikon loppuun pitäisi tarjoukset olla kuitenkin meillä, joten niitä sitten ihmettelemään ja valintaa tekemään.Vastaavana mestarina meillä tulee toimimaan nykyinen naapurimme (liekö haluaa meistä eroon kun niin kyselemättä hommaan ryhtyi!! ;)), joten tutun ja lähellä olevan ihmisen kanssa on helppo asioida ja vaikka pihalla kysäistä ammattilaisen apua esimerkiksi aikataulutuksesta. Ja tietysti vuosikymmenien kokemus on asia, jota hänen otteessaan arvostamme.

Ensi viikolla tapaamme vielä kunnan rakennusvalvojan, jonka kanssa käydään alustavasti suunnitelmaa läpi. Tonttikaupat tullaan tekemään vasta huhtikuussa, sillä myyjänä toimiva taho joutuu hyväksyttämään kaupan vielä omissa hallintoelimissään. Byrokratia on joskus hidasta ja kankeaa, mutta toisaalta tällä välin meillä on hyvää aikaa tehdä mahdollisimman huolellisesti tätä myös niin tärkeää suunnittelutyötä. Kun tontin kauppakirja on kädessä, saamme sitten lupa-asiat eteenpäin samantien.

Myös sähköliittymä on jo tulossa, kytkentä sille tapahtuu kuitenkin vasta syksyllä, vesi- ja viemäriasiat kunnossa ja mikä näin naisnäkökulmasta parasta, uunimuurari varattu! Liian aikaisessa emme asian kanssa olleet, sillä hänen kalenteristaan ensimmäinen vapaa aika löytyi vasta joulukuussa! Kysyttyjä ovat ammattimiehet!

Aikataulusta en ole tainnut muuten vielä kertoa mitään -kesällä tehdään siis tontilla raivuu- ja muut maanrakennustyöt, loppukesästä pohjan valu ja hirsikehikon toimitus on syyskuun alussa. Vielä on siis kuukausia aikaa ennen kuin mitään näkyvää alkaa tapahtua, mutta hyvin tuo aika tuntuu tässä kuluvan muutenkin. Samanaikaisesti aikataulun kanssa tarkentuu rakennusbudjetti, jonka kanssa sietääkin olla tarkkana, koska näitä houkutuksia alkaa olla jo tässä vaiheessa matkan varrella.. ;)

Olisi kiva kuulla myös teidän kokemuksianne, ketkä olette rakentaneet. Pysyittekö aikataulusssa, jos ette, niin miksi?

3 kommenttia:

  1. Aika monta muuttujaa teillä vielä, mitkä saattaa pistää suunnitelmat täysin uusiksi :-) Onko tontista kuitenkin teille "vahvistus" olemassa, että saatte sen varmasti ennen kuin kaupanvahvistajan nimi on paperissa? Entä miten pankki suhtautui siihen, että budjetti varmistuu kun projekti etenee? Meillä tarvittiin talotoimittajalta laskelma heti. Ja itseasiassa meillä on vielä oma nykyinen myymättäkin, joten sen puoleen joudutaan kaikki selvitykset tekemään varauksella, kuin myös talotoimittajankin kanssa....

    VastaaPoista
  2. Kiva löytää blogisi! Jään mielenkiinnolla seuraamaan, mitä tuleman pitää. :) Käy toki tutustumassa minunkin blogiini: http://sydanpuutajafoljareita.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Kiva kun löysit tänne! Blogisi onkin jo tuttu, sitä on tullut seurattua! Meillä onkin hyvin samanlaiset lähtökohdat projekteissamme. :) Tsemppiä myös teille koitokseen!

    VastaaPoista