perjantai 6. maaliskuuta 2015

Raksamessuviikonloppu ja lisää suunnittelua

Huh hei, sinnepä sitten vaan kyselemään ja ihmettelemään viikonloppuna Jyväskylän Paviljonkiin messujen antia. Talopakettitarjoukset alkavat pikkuhiljaa olla kasassa ja tässä vaiheessa voin kertoa, että vaikka tarjouspyynnöt samasta pohjasta on tehty samoilla materiaaleilla ja toimitussisällöllä, ovat hintaerot melkoisen päätähuimaavia. Messuilla onkin tarkoitus käydä jututtamassa talomyyjiä ja pyytää nyt ne parhaat mahdolliset myyntipuheet hintojen tueksi. :)

Itse olen keskittynyt tällä viikolla jo suunnittelemaan sisäpintoja ja sisustusta. Ei kai sitä nainen luonnolleen mitään voi.. :D Seinät meillä tulevat jäämään sisällä hirsipinnalle, joten sen suhteen pääsee helpolla. Pintaan tulee valkokuultovaha. Alakaton paneelit tullaan ottamaan valmiiksi sävytettyinä. Vaikka omista hartioista melko paljon tehdäänkin, sävyttämisessä on melkoinen homma varsinkin korkeissa tiloissa ja meidän kokemuksien mukaan tasaisen ja kauniin pinnan saaminen vaatii myös melkoista tarkkuutta tekijältä. Siksi omia voimavaroja säästääksemme päädyttiin vähän helpompaan ratkaisuun. :)

Ajatustyön alla on ollut näin alkuun lähinnä keittiö. Meillä siitä tulee L-mallinen ja se yhdistyy samaan tilaan olohuoneen kanssa. Yhtenäisyyttä lisää käsin muuratun puuhellan, leivinuunin ja takan kokonaisuus. Puuhellassa hyödynnetään vanhoja osia mieheni mummolasta. Muurarin asiantuntijuus on tärkeää jo tässä vaiheessa, jotta rakennekuvissa pystytään huomioimaan riittävä pohjarakenteen kantavuus sekä yläpohjan rakenteet. Tekijä on jo varattu, uunin tulee muuraamaan uunimuurari Petteri Stubb ja kotiimme valmistuu jotakuinkin kuvan kaltainen perinneuuni.Keittiötilaan ollaan ajateltu kulmaliettä/-uunia. Kaapistot tulevat henkimään "modernisti vanhaa", puhtaan vaaleilla sävyillä mennään siis. Tasojen materiaali on vielä arvoitus, eikä sitä nyt tarvitse onneksi vielä päättääkään, mutta tässä yksi ihana ajatus värin puolesta! (Kiitos Anna-Maria kuvasta.)

Mutta ennenkuin näin pitkällä ollaan, täytyy tietenkin miettiä vesipisteen ja kodinkoneiden paikkoja LVIS-suunnitelmaa varten. Onneksi lähipiiristä löytyy kaksikin keittiösuunnittelijaa, joten yksin ei tarvitse asian kanssa olla.

Tähän loppuun vielä yksi "pakollinen" hankinta tulevaan kotiin.. Kattilakoukusto! Vähän ajoissa kyllä, mutta kun halvalla sai ja niin ihana! ;)

Mutta nyt, mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua teille lukijat ja rakentavaa messuviikonloppua rakentajille ja remontoijille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti