lauantai 11. huhtikuuta 2015

Se nihkeä vaihe

Huh hei, jokunen tovi on vierähtänyt kun olen viimeksi kirjoitellut mitään. Projektia ei ole kuopattu, päin vastoin. Nyt on vaan ollut käynnissä se kovin nihkeä vaihe, eli suunnittelu, kilpailuttaminen, tarjousten seulonta ja niiden nurkkien vääntely ja kääntely. Tässä vaiheessa pitää kuitenkin muistaa ravistella itseään, sillä turhautumista ja "aivan sama"-asennetta ei kannata ottaa käyttöön, vaikka kuinka se nurkkien ja seinien siirtely ja vekslaaminen alkaisi väsyttää ja ärsyttää. Rakenteita on niin kovin vaikea lähteä enää muuttamaan kun lopullinen tilaus on sisällä.. Mutta päivitetäänpä nyt hieman tilannetta, paljon tässä on toki tapahtunut, vaikka mikään ei vielä missään näykään.

Tonttikauppa alkaa toivottavasti olla vihdoin ajankohtainen ihan lähiviikkoina. Tässä kohtaa ei mitään yllätyksiä sen suhteen enää varmasti tule, mutta koska myyjänä toimii julkinen taho, on byrokratia todella hidasta, kun myyntiä joudutaan käsittelemään niin monessa elimessä ja eri kokouksissa.

Talopaketin toimittajaksi meille valikoitui Kontio. Talosta tulee muunnosmalli, pohjakuvana on käytetty Aaltola B:tä ja ulkonäkö on lähes sama kuin Sarastus-mallissa. Ensimmäiset kuvat olemme jo saaneet ja niitä nyt kiihkeästi jumpataan ja siirrellään seiniä ja ikkunoita, sekä poistellaan ja lisäillään omia merkintöjä papereihin. Mutta kuten todettu, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Muurarit, timpurit, LVIS-urakoitsijat ja kaivinkonekuskit on varattu ja tilattu. Tämän viikonlopun aikana käydään mahdollisesti laittelemassa tikut tontin nurkkiin. Eli sitten vain odotellaan, että tontti siirtyy meille ja saadaan lupapaperit sisään ja sen jälkeen vihdoin hommiin.

Aurinkoista viikonloppua lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti