torstai 30. huhtikuuta 2015

Keittiösuunnitelmia

Keittiö on kodin sydän, ainakin meillä. Teemme paljon ruokaa ja siksi haluamme keittiön olevan toimiva jokaisessa työvaiheessa, aina ruuan käsittelystä siihen saakka kun puhtaat astiat nostetaan pesukoneesta ulos. Ellei oikeasti itse ole ammattilainen keittiösuunnittelussa, suosittelen lämpimästi käymään sellaisen luona ennen uuden keittiön rakentamista. Hyvä keittiösuunnittelija ottaa huomioon hienosti asiakkaan omat toiveet ja tottumukset, mutta myös kyseenalaistaa ja tarjoaa erilaisia, kenties toimivampia ideoita tilalle jyräämättä kuitenkaan asiakkaan yli. Kaappeja pohtiessamme mietimme myös, mitä niissä säilytämme. Ja kun kuuntelimme myyjän juttuja, on muuten oikeasti hassua, mitä kaikkea ihmiset kaappeihinsa haluavat säilöä!

Aloitimme oman suunnittelu-urakkamme tänään Puustellilta. Keittiömmehän tulee olemaan L-mallinen ja sieltä on suora näkymä olohuoneeseen. Olohuoneen ja keittiön jakaa toisistaan perinteinen puuhellan, leivinuunin ja takan yhdistelmä. Koska uuni luo nimenomaan taloon tuota perinteistä tyyliä, haluamme jatkaa samaa linjaa myös keittiön kalusteissa. Värimaailma talossa niin ulkona kuin sisälläkin tulee olemaan harmaata, (luonnon)valkoista ja hitunen mustaa tehosteena. Tältä pohjalta lähdimme keittiön kimppuun.


Ajatuksena kaapistoihin on siis vaaleaa ajattomuutta ja hitunen romantiikkaa. Ja vetimillähän pystyy pelaamaan paljonkin ovien ulkonäön kanssa. Olohuoneesta keittiöön katsottaessa yläkaapistoihin valittiin yksi vitriini, jossa kauniit astiat saavat arvoisensa paikan ja kestävät katseita. Alakaapistot tulevat olemaan vetolaatikoita, jolloin arkiastiat ovat helposti myös lapsen saatavilla ja kuiva-aineet selkeästi esillä ilman ylimääräistä kurkottelua ja kurkkimista. Pöytätasoihin valitsimme näin alkuun massiivitammea. Ominaisuudet koivun kanssa ovat lähes samat, mutta koska haluamme sävyttää työtason harmaaksi, on tammi kiitollisempi vahata ja puun eläväisyys pääsee paremmin esiin.Välitilan laatta tulee olemaan vaaleaa kivijäljitelmää. Laattaa siksi, että puhdistaminen on helpompaa kuin huokoisessa sisustuskivessä. Keittiöstä kun kuitenkin puhutaan, rasva- ja ruokaroiskeilta tuskin voidaan välttyä. Tiskialtaaksi valikoitui tässä vaiheessa teräsaltaan sijaan komposiittiallas.Sama tyyli keittiön jatkumona toistuu kodinhoitohuoneessa. Joistain asioista kuitenkin khh:ssa tingitään. Puutaso vaihtuu siellä laminaattiin, koska pääosin pöydällä käsitellään kuitenkin vain pyykkejä. Myös kaappien ovien materiaali ja koristelu vaihtuu hieman vaatimattomampaan.

Tästä taas eteenpäin, huone kerrallaan. Ja nyt, oikein riemukasta vappua teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti